top of page

A gőzfürdő

A gőzkabin nem olyan forró, mint a szauna, és nem kell állandóan melegíteni, mint a jakuzzit, ezért használata gazdaságos, kímélő és nagyon egészséges.

Akik rendszeresen járnak gőzfürdőbe, biztosan tapasztalták már, hogy mennyire jó hatással van a testünkre, hiszen a szív- és érrendszer mellett számos területen javítja szervezetük működését… A gőz nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mi történik a szerveztünkben a gőz hatására?


A meleg hatására a szervezet elkezd izzadni, mert így próbálja a belső hőmérsékletét megtartani. Megemelkedik a test hőmérséklete 1-1,5 °C -al, ami azzal jár, hogy felgyorsul a vérkeringés, nő a pulzusszám, és  a hő hatására kitáguló ereknek köszönhetően csökken a vérnyomás.
 

A gőzkabin jótékony hatásai:

  • Javítja a vérkeringést – A forró gőz jó hatással van a szív- és érrendszerre. Idősebb emberek körében végzett vizsgálat szerint, a gőzfürdő javítja a vérkeringést, különösen a végtagokban.

  • Csökkenti a vérnyomást

  • Csökkenti a stresszt

  • Tisztítja a légutakat – A magas hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően segít enyhíteni olyan betegségeket, mint például tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, rekedtség.

  • Jótékonyan hat a bőrre – A forró gőz javítja a bőr vérellátását, kitágítja a pórusokat, tisztítja a bőrt.
     

Nagyon sok jótékony hatása van, de fontos a gőzkabin szabályait betartani!
Nem szabad lázasan, betegen használni, alkoholt fogyasztani a használat előtt és nagyon kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra. A gőzfürdőt nem használhatják akiknek keringési problémájuk, szívbetegségük, alacsony- vagy magas vérnyomásuk van, cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvednek!

bottom of page