top of page
Hot Sauna

Röviden a szaunáról:

A szauna a jelen kor emberére is számos pozitív hatást gyakorol, testre és lélekre egyaránt. A szaunázás lényegében egy sokkterápia, mely során egymást követi két ciklus: a melegben való üldögélés 10-15 percig, és a hidegvizes merülés. Ez a szélsőséges hőmérsékletváltozás szó szerint sokkolja a szervezetet, és – ugyancsak nagyon hasonlóan a sokkhoz – beindít abban bizonyos folyamatokat.

Szaunáról... és szauna szeánszról

A sokkterápia serkenti a vérkeringést, regenerálja az ereket és rugalmasabbá teszi a kötőszöveteket, aminek következtében feszesebbé válik a bőr. A rendszeres használata erősíti a szívet, valamint növeli a szervezet ellenállóképességét is. A melegben kitágulnak a pórusok, beindul az izzadás, így a szervezetben összegyűlt szennyeződések, salakanyagok kiürülése is megkezdődik. A szaunázás az egyik legjobb méregtelenítő módszer, ráadásul egyes légúti megbetegedéseket is enyhít.


Ugyancsak a melegnek köszönhetően fokozódik a szervezetben az endorfin-termelés, ami a boldogsághormon, tehát stresszoldáshoz is kiváló módszer. Mivel segít megnyugodni, ideális helyszín fontos dolgok végig gondolásához és nehéz döntések meghozásához is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Mire kell figyelni a szauna használata során?


Bár rengeteg jótékony hatást gyakorol a szervezetre, a szaunázás során azért néhány dologra érdemes odafigyelni. 
Az ékszereket érdemes mind levenni, ezek ugyanis fémből vannak, és mivel a fém kiváló vezető, sokkal hamarabb felforrósodik, mint a bőr. Ennek az a következménye, hogy nagyon csúnyán megégetheti a bőrfelszínt, amivel érintkezik.


A szauna használata során nagyon oda kell figyelni a tisztaságra, a megfelelő higiénés óvintézkedésekre.
A legjobb az, ha szaunalepedőbe/törölközőbe burkolják magukat a használók. 


szaunaszeánsz

A szaunaszeánsz  egy szaunamester által irányított meghatározott időtartamú intenzívebb szauna program, mely során a szaunamester alkalmanként 3-szori ráöntéssel, szellőztetéssel, különböző ventillációs technikák  alkalmazásával befolyásolja a hőmérsékletet, páratartalmat, hőérzetet.

A megfelelő illóolajokkal vagy illékony anyagokkal nyugtató, relaxáló, gyógyító hatást ér el.
Folyamatos, közvetlen kapcsolatban van a vendégekkel, kiosztja az előre elkészített bőrápoló anyagokat, és közvetíti azok helyes alkalmazását. Cél a helyes szaunakultúra kialakítása.

bottom of page